Usein kysyttyä

Kysytyimmät ja niiden vastaukset

Haluan tilata teiltä lattian. Miten se tapahtuu?

Tutustu tuotteisiimme esimerkiksi tämän sivuston avulla ja valitse haluamasi puulaji sekä lattialaudan koko. Mittaa tarvittavan lattian pinta-ala. Soita meille tai lähetä sähköpostia, ja ilmoita haluamasi tuote, tarkka pinta-ala, toimitus- ja laskutusosoite sekä haluttu toimitusajankohta. Toimitusaikaa voi myös tarkentaa myöhemmässä vaiheessa, jos työmaan aikataulu ei ole vielä lopullisesti selvillä. Muista pyytää lainaksi asennusta helpottava PonttiSet-lattiatyökalu, jonka palautat omalla kustannuksellasi lattian valmistuttua. Samalla voit tilata myös tarvittavat listat ja paneelit.
Vahvistamme tilauksesi, kysymme tarvittavat lisätiedot ja järjestämme tavaran kuljetuksen rakennuspaikalle. Asenna lattia viipymättä, hio se ja käsittele haluamallasi pintakäsittelyllä. Tavaran toimittamisen jälkeen saat meiltä laskun, jolla on 14 vrk maksuaikaa.

Voit tietenkin milloin tahansa kysyä meiltä neuvoja missä tahansa lattian valintaan ja asennukseen liittyvissä asioissa.

Mikä ero on kuusi- ja mäntylattialaudalla?

Käytännössä ei juuri mitään esimerkiksi kestävyyden tai käsittelyn suhteen. Ulkonäöltään kuusi on vaaleampaa ja myös pysyy vaaleampana. Oksien kuvio on erilainen.

Kuinka kauan lattialautoja pitää säilyttää sisätiloissa ennen asennusta?

Mahdollisimman vähän aikaa! Suosittelemme asennusta viikon sisällä toimituksesta. Lattian kosteus on 7–8 %, eli se on paljon kuivempaa kuin huoneilma. Laudat kiinnitetään joko nauloilla tai ruuveilla. Voit pyytää meiltä lainaan PonttiSet-asennustyökalun, joka helpottaa ja nopeuttaa lattian tekoa!

Voiko puulattian laittaa lattialämmityksen päälle?

Kyllä. Koot 28 x 70 ja 28 x 95 soveltuvat siihen mainiosti kaikissa puulajeissa (mänty, kuusi ja koivu).

Mikä on lautojen koolausväli?

28 mm:n lautojen koolausväli on enintään 600 mm, 33 mm:n lautojen enintään 800 mm.

Saako teiltä määräpituuksia?

Normaalitoimituksena ei. Kaikissa lattialaudoissa on pontti paitsi sivuilla myös päissä. Laudat ladotaan peräkkäin ja kiinnitetään jokaiseen koolinkiin. Tavaran pituudet vaihtelevat noin metristä viiteen metriin erän ja puulajin mukaan. Päätyponttauksen ansioista tavara on ”aina määräpituista”, ja tarvittava työvara on vain noin 5 %.

Missä teillä on jälleenmyyjiä?

Myymme tuotteitamme suoraan sekä kuluttajille että yrityksille. Jälleenmyyjiä meillä ei ole, koska niillä pitäisi olla ainakin yhtä hyvät varastotilat kuin meillä täällä tehtaalla. Johtavat rakennustarvike- ja puutavarakauppiaat sekä urakoitsijat tilaavat asiakkailleen tavaraa, mutta me toimitamme tuotteet aina suoraan rakennuspaikalle. Näin varmistamme kuivaketjun = asiakas saa tuotteen kuivana perille.