PonttiSet®-puulattian asennuksen ABC

PonttiSet-lattialaudat ovat erikoiskuivia, eli niiden kosteusprosentti on vain 7–8. Lautoja säilytetään Kyyjärvellä kosteussäädellyssä kuivassa varastossamme, ja ne toimitetaan asennuspaikalle vasta juuri ennen asennusta. Laudat alkavat käytännössä heti varastostamme poistuttuaan ”imeä” itseensä kosteutta, joten jos niitä säilytetään asennuspaikalla pidempään kuin noin viikko, ne eivät turpoamisen vuoksi enää mene kunnolla ponttiin. Voit tehdä lattialautatilauksesi hyvissä ajoin ja tarkentaa toimitusajankohdan hankkeen aikataulujen täsmentyessä.

Massiivipuisille lattialaudoille tyypillisesti PonttiSet-tuotteet on tarkoitettu asennettavaksi aluspuiden eli koolinkien päälle. Jokainen lauta kiinnitetään jokaiseen koolinkiin naulalla tai ruuvilla, jotta lattia pysyy mahdollisimman tiiviinä puun luonnollisesta kosteuselämisestä huolimatta ja jotta lautojen pontit eivät pääse liikkumaan. Muista asennusvaihtoehdoista ja esimerkiksi lattialämmityksen yhteydessä huomioon otettavista seikoista saat tietoa ottamalla yhteyttä myyntiimme.

Asennusta helpottamaan voit pyytää lainaksi kehittämämme PonttiSet-lattiatyökalun. Työkalun ponttiprofiililla laudat voi lyödä paikalleen vaurioittamatta ponttia, ja sillä voi myös upottaa naulan kannan siististi, jos kiinnitys tapahtuu naulaamalla. Työkalun toinen pää toimii sorkkarautana. Ennen kaikkea lattiatyökalu parantaa asennustyön ergonomisuutta, koska työskentely onnistuu seisaallaan alituisen konttaamisen sijaan. Lainaamme työkalua asiakkaillemme maksutta lattiatoimituksen yhteydessä – sinun tarvitsee vain huolehtia sen palautuksesta meille sen jälkeen, kun PonttiSet-lattiasi on valmis.

Lisätietoja asennuksesta saat kuvallisesta asennusohjeestamme sekä teknisestä esitteestämme. Joustokoolattavia PonttiSet-urheilulattioita varten on erillinen asennusohje.